Toornstra stelt doel: ''Belangrijk voor uitstraling van de club''

0
Toornstra stelt doel: ''Belangrijk voor uitstraling van de club''

Feyenoord gaat donderdagavond voor het eerste duel in de Europa League-groepsfase op bezoek bij Dinamo Kiev. Sinds december 2014 wonnen de Rotterdammers geen uitwedstrijd in het Europese toernooi meer.

"Is het al zo lang geleden?", reageert Toornstra tegenover het Algemeen Dagblad. "In uitwedstrijden ging het daarna al vaak mis. Tè vaak. Nu de stadions niet meer vol zitten, kan dat een voordeel zijn voor ons. Aan de andere kant: die Europese avonden in de eigen Kuip waren vaak wel heel speciaal."

Toornstra vervolgt: "Dat moeten we ook missen. Als ik terugdenk aan Sevilla-thuis, die 2-0 in 2014. Of Napoli in de Champions League. Of vorig seizoen FC Porto in de Kuip. Ja, dat waren geweldige avonden", blikt hij terug.

"Het is bekend, in Europa worden fouten gewoon meteen afgestraft. We hebben het er onderling over gehad, alleen overwinteren in 2014 is weinig. Dat is wel een doel voor dit seizoen: het is voor de financiën van de club erg belangrijk, zeker in deze tijden, maar ook voor de uitstraling van de club en de marktwaarde van de spelers", aldus Toornstra.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›