Teixeira licht tipje van de sluier uit: ''Dat leerde ik in Engeland''

0
Teixeira licht tipje van de sluier uit: ''Dat leerde ik in Engeland''

João Teixeira heeft zich in een korte tijd in de basiself van Feyenoord gespeeld. De middenvelder kwam deze zomer naar Rotterdam en legt uit wat het geheim is van een snelle aanpassing.

"Ik woonde al op jonge leeftijd op mijzelf in het buitenland. In Engeland leerde ik vloeiend Engels spreken en dat spreken ze bij Feyenoord ook allemaal. Dan is het lekker communiceren met al je ploeggenoten en de trainers", zegt Teixeira tegenover de Telegraaf. "En het voetbal hier vind ik ook heerlijk. Elke ploeg wil voetballen. Er is geen ploeg die zich massaal ingraaft, zoals in Portugal. Alle kleinere clubs verdedigen daar massaal."

De creatieveling kan moeilijk kiezen tussen de posities nummer tien of linkermiddenvelder.  "Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ik kan op tien spelen en ik kan op links uit de voeten. Als het nodig is kan ik op links ook een winger zijn. Dat is dan niet mijn natuurlijke positie, maar als het voor het team goed is, doe ik het. Iedereen moet in een ploeg gewoon staan waar de trainer hem nodig heeft. Tegen Willem II had ik een paar assists en dat vond ik mooi", aldus Teixeira.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›