Zwak Feyenoord laat twee punten liggen tegen Sparta

Het is Feyenoord vandaag niet gelukt om de stadsderby tegen Sparta naar zich toe te slepen. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk en dat was dan ook alles waar Feyenoord recht op had.

Al snel viel op dat de Rotterdammers zonder enige overtuiging aan de wedstrijd begonnen. Er werd weinig gecreëerd en het tempo lag laag. Berghuis zorgde twee keer voor gevaar, maar tot veel meer kwam de ploeg van trainer Dick Advocaat niet. Op slag van rust werd er uit het niets toch gescoord. Ridgeciano Haps was de doelpuntenmaker.

Maar vrij snel na rust werd de stand alweer gelijk getrokken. Lennart Thy scoorde vanaf de stip na inmenging met de VAR. De scheidsrechter gaf een vrije trap, maar de VAR zag een overtreding binnen het zestienmetergebied. Na die goal probeerden de Rotterdammers alles om tot scoren te komen, maar werden maar amper gevaarlijk. Het duel eindigde dan ook in een 1-1 gelijke stand.