''Ik hoop dat hij nog lang bij Feyenoord werkt, maar denk het niet''

0
''Ik hoop dat hij nog lang bij Feyenoord werkt, maar denk het niet''

Rick Cost, performance trainer, loopt sinds begin dit jaar rond bij Feyenoord 1. Waar Dick Advocaat vroeger geen grote fan van innovatie was, kunnen hij en Cost nu heel goed door één deur.

"Dat komt ook omdat ik te maken heb met iemand die er zoveel vanaf weet en zo goed is", legt Advocaat uit bij RTV Rijnmond. "Het onderling afstemmen is leuk. Ik luister naar Rick. Hij bereidt alles voor, tot een jaar vooruit. Loop- en krachttrainingen deed je vroeger allemaal zelf."

"De laatste jaren is de data-analyse een heel bedrijf geworden. Ik weet niet of dit de norm is in Nederland. Het is wel de hoge norm hoe wij het willen", vertelt de hooftrainer. "En dat heeft Rick met zijn staf er in gebracht. Deze innovaties horen tegenwoordig bij een topclub."

"Deze jongen is zo geleerd, moet ik eerlijk zeggen. Dan komt hij wel eens met termen als duizend kilometer per vierkante nogwat. 'Joh Rick, vertel het even wat simpeler', zeg ik dan", vertelt de Kleine Generaal. "Maar we denken over veel dingen hetzelfde. Hij vindt dat een speler sneller herstelt door arbeid te leveren in plaats van te rusten. Zo denk ik er ook over."

"Ik hoop dat hij nog lang bij Feyenoord werkt, maar eerlijk gezegd denk ik dat niet. Die jongen is straks verdwenen. Krijgt een managersfunctie in Engeland. Zoiets. Tot die tijd geniet ik van de geweldige samenwerking", besluit Advocaat.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›