''Feyenoord heeft niet stilgestaan, maar ook niet alle kansen gegrepen''

0
''Feyenoord heeft niet stilgestaan, maar ook niet alle kansen gegrepen''

Er zijn er weinigen die de stap van een sport naar het voetbal durven te maken. Rick Cost durfde het wel aan, al duurde het wel een jaar voordat hij geaccepteerd werd bij Feyenoord. Nu is hij echter niet meer weg te denken bij de club.

Cost maakte de stap na de Olympische Spelen van Rio van de hockeybond naar Feyenoord. "Qua implementatie was mijn nieuwe baan bij Feyenoord weliswaar vier stappen terug, maar qua mogelijkheden juist weer vijftien stappen vooruit", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "In het herenhockey beschikten we over een budget van 2,4 miljoen euro. Dat was wel frustrerend. Tot de coronatijd hadden we bij Feyenoord een begroting van zo’n 70 miljoen. En honderd keer meer aan middelen in vergelijking met Olympische sporten."

In zijn eentje zette hij een heel performance plan op voor de Feyenoord Academy. "Het is eindelijk topsport", geeft hij aan. "Iedereen is nu elke dag volgens een bepaald ritme met de training bezig; het belangrijkste moment van de dag voor sporter en trainer. De structuur rondom trainingen en wedstrijden is professioneel. Beter dan hoe het was in 2016. Feyenoord heeft destijds niet stilgestaan, maar ook niet alle kansen gegrepen."

Begin 2020 schuift Cost zelfs door naar Feyenoord 1. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat spelers heel weerbaar zij", zegt hij. "Kort samengevat: als wij zijn uit geperiodiseerd moeten de spelers het zwaarste worst case scenario aankunnen. En in de praktijk ben je nooit klaar met periodiseren. Zo is er altijd werk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›