De Jong kritisch: ''In de Efteling zijn wel 5000 man welkom''

0
De Jong kritisch: ''In de Efteling zijn wel 5000 man welkom''

De komende drie weken zijn er geen supporters welkom in de Nederlandse voetbalstadions. Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie CV, snapt niet waarom de overheid deze maatregelen heeft aangekondigd.

"We willen ons zelf niet buiten de maatschappij plaatsen", benadrukt De Jong in het televisieprogramma Jinek. "Maar er is geen bewijs van verspreiding van het coronavirus in stadions. Ik begrijp dat deze beslissing vanwege reisbewegingen is genomen."

De Jong wil echter ook een kanttekening plaatsen. "In de stadions zaten de afgelopen weken een paar duizend man. Iedereen houdt afstand en weet waar hij moet zitten. In de Efteling zijn wel 5000 man welkom. In het Rijksmuseum komen ook mensen. Laat het voetbal niet de oorzaak van het probleem zijn", aldus De Jong, die liever maatregelen per regio had gezien.

"Maar goed, we hebben nu drie weken geen publiek. En er wordt een weekeinde niet gespeeld in de eredivisie vanwege interlands. Dus iedere club mist een thuiswedstrijd. Hopelijk zijn er daarna weer net zo veel fans welkom als in de laatste duels en kunnen we vervolgens snel opschalen. Acht tot tien clubs raken echt in de problemen als we een heel seizoen zonder fans spelen", besluit hij zorgelijk. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›