Van Stee: ''Dat had Feyenoord dus ook kunnen verdienen''

0
Van Stee: ''Dat had Feyenoord dus ook kunnen verdienen''

De Nederlandse topclubs shoppen dit seizoen een stuk minder bij de lager geklasseerde clubs in de Eredivisie. Doordat clubs als Ajax, PSV en Feyenoord steeds vaker over de grens kijken, blijft er minder geld in de Eredivisie.

Technisch directeur Henk van Stee van Sparta Rotterdam staat er 'tweeledig in'. "Voor het Nederlandse voetbal is het natuurlijk een heel slechte ontwikkeling", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Als we het geld in het Nederland kunnen houden, is dat uiteraard altijd beter. Bovendien kunnen spelers voor hun ontwikkeling vaak beter een tussenstop hier maken, want in het buitenland beland je vaak op de hoop met zoveel anderen."

"Aan de andere kant: Brentford en Eintracht Frankfurt leggen veel geld neer voor onze spelers Halil Dervisoglu en Ragnar Ache. Die bedragen kunnen wij in de Eredivisie gewoon niet meer krijgen voor onze spelers. Hooguit nog van Ajax, denk ik", aldus Van Stee, die merkt dat talentvolle spelers van subtopclubs niet standaard meer bij een Nederlandse topclub belanden.

"Die rol hebben clubs in de Serie A en de Championship in Engeland overgenomen", meent Van Stee. "Ajax haalde vorig jaar nog spelers als keeper Kjell Scherpen op bij Emmen en Kik Pierie bij Heerenveen. Het kan, maar misschien is de oplossing dat ze die jongens meteen weer verhuren."

Perr Schuurs, die overkwam van Fortuna Sittard, bleef echter bij Ajax en is nu bijna international. "Het kan ook zeker wel", beaamt Van Stee. "Het is wisselend. Feyenoord wilde Julian Chabot niet hebben toen hij bij ons speelde. Toch legde Sampdoria heel veel geld neer bij FC Groningen voor die speler. Dat hadden zij dus ook kunnen verdienen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›