VIDEO | Samenvatting: Feyenoord wint eenvoudig van Sparta

Feyenoord heeft zondagmiddag een sterke indruk achtergelaten in het oefenduel met Sparta Rotterdam. De Rotterdammers freewheelden in De Kuip naar een eenvoudige 3-0 zege op hun stadsgenoot.

Feyenoord kwam zondag uitstekend uit de startblokken. Al na dertien minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Robert Bozenik. De Slowaakse spits kopte knap raak uit een uitstekende voorzet van Ridgeciano Haps.

Nog geen twee minuten later volgde ook de 2-0. Wederom was het Robert Bozenik die de treffer voor zijn rekening nam. Ditmaal schoot hij via de binnenkant van de paal raak. Binnen een tijdsbestek van tien minuten was ook de 3-0 een feit. Crysencio Summerville maakte de derde van de middag.

Na rust trad Feyenoord met negen andere namen aan op het veld. Enkel doelman Nick Marsman en doelpuntenmaker Crysencio Summerville bleven staan. Ook na rust kwam Feyenoord via Nicolai Jørgensen en Orkun Kökcü nog tot kleine kansen, al werd er niet meer gescoord.

Een klein smetje op de oefenzege zijn de blessures van Crysencio Summerville en Sven van Beek. Summerville viel in de 75e minuut geblesseerd uit en werd vervangen door Marouan Azarkan. Van Beek kon enkele minuten later niet meer door. Wouter Burger was zijn vervanger.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi, Haps; Fer, Wehrmann, Burger; Summerville, Bozeník, Azarkan.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marsman; Nieuwkoop, Van Beek (79' Burger), Hendriks, Johnston; Toornstra, Kökcü, Diemers; Summerville (75' Azarkan), Jørgensen, Linssen