Kraay: ''Op mijn record tegen Feyenoord ben ik absoluut niet trots''

0
Kraay: ''Op mijn record tegen Feyenoord ben ik absoluut niet trots''

Hans Kraay jr. heeft nog altijd een speciaal record op zijn naam. De oud-voetballer kreeg in 1992 tijdens de wedstrijd Feyenoord - SVV Dordrecht, als speler van Dordrecht, al na drie seconden een gele kaart.Dat is nog altijd een record.

Kraay kwam er pas in de 87ste minuut in, aangezien hij was gepasseerd. "Feyenoord had enkele minuten eerder de 3-0 gemaakt. Keeper Ed de Goey nam een doeltrap, waarna ik op de middenlijn een luchtduel aanging met Rob Witschge. Alsof de duvel ermee speelde, landde de bal via zijn achterhoofd op mijn hand. Scheidsrechter Jef van Vliet wist niet hoe snel hij de gele kaart voor de dag moest halen."

"Terwijl John de Wolf op de grond lag van het lachen, Witschge niet mee bijkwam, ging ik verhaal halen", zo vervolgt Kraay zijn verhaal in gesprek met ELF Voetbal. "Ik kom Jef weleens tegen, omdat hij nu coach is van de arbiters. Hij is nog steeds apetrots en vindt het geweldig. Tja, na drie seconden..."

"Het moment zat enkele jaren in de leader van Studio Sport", vervolgt Kraay. "Die gele kaart kon me toen niets interesseren, net zoals de hele wedstrijd. Ik was boos. Daardoor ook ongemotiveerd en dan gebeurt zoiets."

"Het record verbreken is onmogelijk. Of je moet voor de aftrap de fluit bij de scheidsrechter uit zijn mond slaan. Ik ben wel alert als er een snel doelpunt valt. Met Koos Waslander, die dat record met acht seconden heeft, speelde ik samen bij Excelsior en NAC. We zijn nog steeds bevriend. Ik gun hem dat record. Op mijn record ben ik absoluut niet trots", aldus Kraay.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›