''De aanname van hem is gruwelijk, het wegdraaien is gruwelijk''

0
''De aanname van hem is gruwelijk, het wegdraaien is gruwelijk''

Eljero Elia speelde in de absolute top bij Juventus, het Nederlands elftal, maar speelde ook op een ander niveau bij Feyenoord. Bij Oranje heeft hij veel geleerd van onder meer Giovanni van Bronckhorst, terwijl hij ook trainer werd van Elia.

"Giovanni helpt altijd, een echte gentleman. En als hij een schop moet uitdelen, deelt hij een schop uit. Later is hij ook mijn trainer bij Feyenoord geworden, maar dat voelde niet raar. Het respect dat hij mij gaf als speler, gaf hij mij ook in zijn rol als trainer", zegt Elia in gesprek met VoetbalPrimeur.

Bij het Nederlands Elftal speelde Elia met Wesley Sneijder en Robin van Persie, een geweldige ervaring. "Wesley is ziek man. Als je met Wesley een wedstrijdje speelde en je vroeg niet om de bal of kwam niet in de bal, dan schold hij je gewoon uit. 'Ben je bang om te voetballen ofzo, ben je een pussy?' Toen is er iets in mij opengegaan, 'zo van, oké dit is voetbal."

"Robin is Robin. Die aanname van hem is gruwelijk, het wegdraaien is gruwelijk. Zijn traptechniek is gruwelijk. Hij is hetzelfde als Pirlo, maar Pirlo is een rechtspoot, en Robin stijflinks", vervolgt Elia, die in 2010 ook behoorde tot het Nederlands elftal, wie de finale verloren.

"Het was eigenlijk wel leuk om zo terug te komen. Een beetje een dubbel gevoel. Je kon wereldkampioen worden, het hoogste podium ever. Dat kan niemand meer van je afpakken. Je hebt er in ieder geval gestaan. Alle wedstrijden gespeeld behalve tegen Brazilië. Dat pakt niemand je meer af", besluit Elia.

Beste XI van Elia: Buffon; Van der Wiel, Boateng, Chiellini, Van Bronckhorst; Vidal, Pirlo, Sneijder; Robben, Van Persie, Mané

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›