'Moeite met aantal individuen' bij Feyenoord: ''Trekken aan een dood paard''

0
'Moeite met aantal individuen' bij Feyenoord: ''Trekken aan een dood paard''

Richard Grootscholten kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn jaren bij Feyenoord. Hij had tussen 2016 en 2018 de taak om de jeugdopleiding nieuw leven in te blazen, maar naar eigen zeggen werd hij tegengewerkt door 'een groot deel' van de jeugdtrainers. 

Na twee jaar besloten Feyenoord en Grootscholten uit elkaar te gaan. "Ik vond het eervol, want het is een prachtige job. En er was nogal wat te doen, hè. Ik kreeg als opdracht mee dat we moesten moderniseren, mee gaan met de ontwikkelingen, de ramen open, een frisse blik naar buiten", aldus Grootscholten in gesprek met Voetbal International

Die frisse blik werd lang niet door iedereen geaccepteerd. "Een aantal jeugdtrainers wilde met me mee, een groot deel was tegen welke verandering dan ook. (...) Ik heb echt mijn best gedaan en dacht dat we op bepaalde vlakken goed op weg waren. Het ging langzamer dan ik had gewild, maar er gebeurde wat. Als dan niet iedereen mee wil en zelfs aan de noodrem trekt, nou.. Dan niet."

Grootscholten heeft naar eigen zeggen 'veel moeite gehad met een aantal individuen'. "Als je ziel en zaligheid stopt in een proces, als je samen vooruit wil, volgens de opdracht ook van de club en sommigen gaan bewust een andere kant op, heeft het geen zin. Dan trek je aan een dood paard."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›