''Feyenoord moet binnen paar weken een keuze maken over Feyenoord-City''

0
''Feyenoord moet binnen paar weken een keuze maken over Feyenoord-City''

Emile Schelvis benadrukte dat Feyenoord niet op het punt staat om overgenomen te worden door Amerikaanse investeerders. Vincent Schildkamp heeft zich bij VoetbalPraat op FOX Sports verdiept in de situatie bij Feyenoord.

"Wat wel een feit is, is dat Feyenoord binnen nu en een paar weken wel een keuze moet maken over dat peperdure plan, wat Feyenoord-City heet. Ter waarde van 445 miljoen euro ongeveer. En Feyenoord heeft momenteel al wat geld gekost. Er zijn problemen met de huidige status van De Kuip. Moet je in deze fase dan zo'n grote beslissing nemen?", vraagt Schildkamp zich af.

Volgens Schildkamp kan er maar geen afscheid genomen worden. "Het blijft maar boven De Kuip hangen", vervolgt Schildkamp, die bijval krijgt van Hans Kraay Jr. "Er was een alternatief: plan modernisering De Kuip. Renovatie en uitbreiding, die kunnen het voor 200 miljoen euro doen. Met extreem veel sponsorruimtes. Dat zou dan op termijn 43 miljoen extra opleveren voor het spelersbudget. Dan ga je naar een stadion met 63.000 supporters."

"Het is natuurlijk een duivels dilemma. Een plan ziet er altijd schitterend uit. Als ze op de huidige voet verder gaan dan raken ze steeds verder weg van Ajax. De rivaliteit is toch wel de kurk waar de Eredivisie op drijft. Door de beslissing vooruit te blijven schuiven, dan blijf je die discussie houden", besluit Schildkamp.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›