Elia: ''Zitten altijd een paar mongolen tussen die zulke dingen doen''

0
Elia: ''Zitten altijd een paar mongolen tussen die zulke dingen doen''

Naar aanleiding van de dood van George Floyd in Amerika gaan wereldwijd mensen de straat op tegen racisme. Eljero Elia is erg geraakt door deze verschrikkelijke gebeurtenis. De oud-aanvaller van onder andere Feyenoord en FC Twente krijgt het nieuws maar niet uit zijn hoofd.

"Het is ziek man, ziek", zegt Elia in gesprek met VICE. "Racisme is een ziekte. Een ziekte die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zo zie ik het." Net als vele voetballers, plaatste ook Elia een foto op Instagram. Op deze foto is te zien dat George Floyd op straat ligt, terwijl de politieagent zijn knie in de nek van Floyd drukt.

"Ik zie sommige mensen daarna onder de post praten over George Floyd alsof hij wat heeft gedaan," vervolgt Elia. "Ze kennen het verhaal niet eens. Ze hebben hun oordeel al. Dan denk ik: waar gaat deze wereld naartoe?"

Als voetballer is ook Elia weleens het slachtoffer geweest van racisme. "Dan loop je op het veld en gaan ze apengeluiden maken naar een tegenstander. Er zitten altijd een paar mongolen tussen die zulke dingen doen. Ik zie het echt als een ziekte", aldus Elia.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›