''Hij weet niet dat we hem allemaal maandenlang hebben uitgelachen''

0
''Hij weet niet dat we hem allemaal maandenlang hebben uitgelachen''

Columnist Nico Dijkshoorn zag vanaf het begin al dat Jaap Stam als trainer van Feyenoord niets ging worden. De oud-voetballer van AC Milan noemde het succes van Dick Advocaat bij Feyenoord voor een groot deel ook zijn succes.

"Ik las het interview in Trouw en wist het zeker: Jaap herkent geen medelijden. Hij weet niet dat we hem allemaal maandenlang hebben uitgelachen", schrijft Dijkshoorn in Voetbal International. Dijkshoorn zag dat de samenwerking tussen Berghuis en Stam niet klikte. "Steven Berghuis, diep ongelukkig omdat hij niet naar PSV mocht en Jaap Stam diep ongelukkig dat hij een verfijnde vedette moest trainen."

"Precies daar zit de mislukking van Stam: hij kon het niet opbrengen zijn beste voetballer een beetje te masseren, een beetje op te hemelen", zo stelt Dijkshoorn. "Berghuis heeft geen seconde zijn best gedaan voor die kale bouwvakker naast het veld."

"Hij heeft iedere training gedacht: Fuck jou, met je gezamenlijk druk zetten en vanuit een gesloten middenveld de bal afjagen. Laat ze die bal bij mij inleveren, dan doe ik er iets bijzonders mee. Dick Advocaat begrijpt dat", vervolgt Dijkshoorn.

"Hij maakt precies de goede spelers belangrijk. Hij is een coach voor wie je extra hard loopt. Jaap Stam is bij Feyenoord al die tijd een coach geweest met wie ze het in godsnaam dan maar moesten doen", aldus Dijkshoorn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›