''Bij Feyenoord moet de RvC deze week officieel toestemming verlenen''

0
''Bij Feyenoord moet de RvC deze week officieel toestemming verlenen''

De Nederlandse topclubs zijn bereid fors in te leveren om de coronacrisis te overleven. Met een 'uitermate gedetailleerd' hoopt men een beroep te kunnen op overheidssteun, die er moet komen voor de kleinere clubs. 

Vooral Ajax tast diep in de buidel, al geeft het een ietwat vertekenend beeld. "Ajax stort straks 3 miljoen euro voor deelname aan de Champions League. PSV, AZ, Feyenoord en ook Willem II zullen per club 500.000 euro storten als de groepsfase van de Europa League wordt bereikt", schrijft sportjournalist Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad.

"Alleen bij Feyenoord moet de raad van commissarissen deze week officieel nog toestemming verlenen. En AZ zal dat half miljoen uiteraard fiks verhogen als de club erin slaagt om via de voorrondes de groepsfase van de Champions League te bereiken", vervolgt hij.

Het is echter niet enkel Ajax dat de helpende hand biedt. "Dat Ajax nu als de grote weldoener van het Nederlandse voetbal wordt neergezet, steekt wel bij diverse andere clubs. De Amsterdammers krijgen, omdat ze de laatste jaren een prima positie op de Europese ranking bij elkaar hebben gespeeld, nu eenmaal veel meer geld van de UEFA dan bijvoorbeeld AZ, PSV of Feyenoord."

"Bovendien laten ook de andere topclubs zich van hun meest sociale kant zien in het plan. Ook AZ, Feyenoord en PSV zullen, ondanks hun eigen forse financiële problemen, de eventuele steun uit Den Haag niet aannemen. Dat betekent dat de kleinere clubs onderling dus een veel grotere taartpunt kunnen verdelen", aldus Gouka.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›