De Jong legt uit: ''Dan slaat dat een enorm gat in de begroting''

0
De Jong legt uit: ''Dan slaat dat een enorm gat in de begroting''

Jan de Jong sprak vandaag met de Eredivisieclubs over verschillende onderwerpen. De nieuwe interim-directeur van de Eredivisie CV gaf daarna tekst en uitleg aan RTV Rijnmond

"We zijn heel hard geraakt door de coronacrisis als sector", vertelt De Jong. "En als je niet met supporters kan voetballen slaat dat een enorm gat in de begroting. We hebben een vangnet nodig en dat plan, dat we hebben besproken, gaan we deze week presenteren in Den Haag."

De ECV en de clubs willen snel weer voetballen en Duitsland als voorbeeld nemen. "Je ziet dat de protocollen daar goed zijn en daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Hoe ze het daar doen, dat hebben we ook vertaald naar hoe wij het willen met een Nederlands sausje erover. En dat is een deel van het uitgangspunt richting Den Haag. Hoe kan je weer op een verantwoorde manier voetballen?"

Ook de tv-gelden moesten verdeeld worden. "Wij hebben een voorstel gedaan om de competitie te bevriezen en de stand, zoals die nu was, mee te nemen. Daar waren alle clubs het mee eens. Het sluit ook op wat de KNVB al eerder had besloten en iedereen kon zich daar in vinden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›