KNVB vraagt om gunst bij FIFA: ''Uiteraard geen wenselijk scenario''

0
KNVB vraagt om gunst bij FIFA: ''Uiteraard geen wenselijk scenario''

Nederlandse clubs maken zich grote zorgen over de verschillende data wat betreft de sluiting van de transfermarkt in Europa. In sommige landen sluit die namelijk later omdat competities bijvoorbeeld nog niet zijn uitgespeeld.

Gevolg kan zijn dat er een speler bij een Eredivisie-club wordt weggekocht, maar er geen vervanger gehaald kan worden. "We zijn hier druk mee bezig", vertelt bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB in gesprek met Voetbal International.

"We proberen onze markt te laten aansluiten op de internationale ontwikkelingen", vervolgt hij. "Anders is het straks zo dat onze markt gesloten is, terwijl die in de landen om ons heen nog open is. Dat zou betekenen dat spelers na 1 september nog wel kunnen vertrekken uit Nederland, maar dat de Nederlandse clubs geen vervangers meer kunnen halen. Dat vinden we uiteraard geen wenselijk scenario."

De bond ziet een oplossing. Boetekees: "We gaan vragen of we de markt zouden mogen opknippen. Bijvoorbeeld door ergens een pauze in te gelasten. We zijn dan wel twaalf weken open, maar niet twaalf weken aan één stuk." De pauze zou dan een aantal weken kunnen duren. "Hopelijk gaat de FIFA hier flexibel mee om. Als dat niet gebeurt, zullen we waarschijnlijk later dan 9 juni open moeten gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›