Boel: ''Die tendens moet veranderen, zoals in Duitsland is ingezet''

0
Boel: ''Die tendens moet veranderen, zoals in Duitsland is ingezet''

Melvin Boel wordt volgend seizoen trainer van Feyenoord Onder 18. De 33-jarige Rotterdammer mag ook één keer in de week meelopen met het eerste van Feyenoord en met trainer Dick Advocaat.

De jonge trainer heeft al een lange loopbaan als trainer bij Feyenoord achter de rug, maar weet dat zijn eigenwijsheid in het begin niet bij iedereen even lekker viel. "Vroeger moest ik arroganter zijn dan nu. Toen was ik echt een nobody", vertelt Boel in gesprek met Rijnmond. "Nu werk ik een aantal jaar bij Feyenoord. Mag ik de Onder 18 doen. De mensen zijn positief over mij, dus ik kan mij wat kwetsbaarder opstellen."

"Al blijft de vraag of technisch directeuren voor jonge jongens zoals ik durven te kiezen", vervolgt Boel. "Als ik het fout doe, is het de schuld van de technisch directeur. Want hij moest zo nodig iemand voor de groep zetten zonder betaald voetbal ervaring. Als een grote naam faalt, is het zijn schuld. Die tendens moet veranderen. Zoals in Duitsland is ingezet, waar je steeds meer jonge trainers in de Bundesliga ziet zonder ervaring als prof", aldus Boel.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›