''Een Arena vullen is uiteraard onverstandig, maar wat kan wel?''

0
''Een Arena vullen is uiteraard onverstandig, maar wat kan wel?''

NOC*NSF hoopt bij het kabinet af te dwingen dat er vóór 1 september al topsport bedreven kan worden. Als dat niet gebeurt, is het vrijwel onmogelijk om na 1 september direct te beginnen met de competities. 

"Zeker de topsport kan niet tot 1 september wachten en dan meteen gaan voetballen of volleyballen", vertelt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb een nieuw woord geleerd: optrainen. Daar moet echt ruimte voor komen. Van de volleybalbond begreep ik vandaag dat het ruim 1 miljoen euro kost als de competitie begin september niet van start kan."

Of supporters welkom zijn? "Een Arena vullen is uiteraard onverstandig. Maar wat kan wel? Daarover denken we nu na, onder meer door samen op te trekken met de cultuur- en evenementenbranche. We vragen om experimenteerruimte, om vanaf 1 september te kunnen anticiperen op evenementen met een vorm van publiek", vervolgt hij.

Ter illustratie haalt hij een hockeystadion aan. "Het Wagener Stadion in Amstelveen heeft normaal plek voor 6000 mensen. Als iedereen anderhalve meter afstand moet houden, blijven er 1500 stoelen over. Maar als je kinderen en mensen uit één huishouden wel naast elkaar zet, kom je alweer op 3000 plekken", aldus Dielessen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›