''Of een bekerfinale zou kunnen? Nee, dat denk ik niet''

0
''Of een bekerfinale zou kunnen? Nee, dat denk ik niet''

Vanwege het coronavirus wordt er op dit moment niet gevoetbald. Vanaf 1 september is dat wel weer mogelijk, en minister Martin van Rijn gaf woensdagavond, na een video-call met de KNVB, aan dat er misschien zelfs voor 1 september weer betaald voetbal gespeeld kan worden. KNVB-directeur Eric Gudde spreekt die verwachting tegen.

"Mijn vraag was: Oranje heeft begin september een interland tegen Polen, dan is het heel moeilijk om op 1 september pas te gaan trainen. Het zou mooi zijn als dat middels training en oefenwedstrijden in augustus zou kunnen", vertelt Gudde tegen FOX Sports. "Volgens mij doelt hij (Van Rijn, red.) daarop, dat was mijn vraag", vervolgt Gudde. "Internationals moeten ook oefenwedstrijden kunnen spelen."

Gudde verwacht niet dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie voor 1 september gaan beginnen. "Dat is niet aan de orde geweest, voor alle duidelijkheid. Of een bekerfinale zou kunnen? Nee, dat denk ik niet, want volgens mij zijn er tot 1 september geen wedstrijden. Dat lijkt me gewoon nog steeds klip en klaar", aldus Gudde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›