''Voor de meeste fans hoeft het dan niet meer, de lol is er af''

0
''Voor de meeste fans hoeft het dan niet meer, de lol is er af''

De KNVB doet er alles aan om het seizoen af te maken in de maanden juni en juli, maar volgens Matthijs Keuning is dat echter geen goed plan. Die conclusie trekt de voorzitter van het Supporterscollectief Nederland naar aanleiding van een enquete. 

"Voor de meeste fans hoeft het dan niet meer, in lege stadions. De lol is er wel af zo", legt hij uit op de website van het Algemeen Dagblad. "Je hebt de wedstrijden gezien zonder publiek in bijvoorbeeld Italië en Duitsland, dat oogt heel surrealistisch. Op tv is het niet aantrekkelijk", constateert Keuning. 

"Een deel van de fans geeft bovendien duidelijk aan dat de bestrijding van corona nu op één staat en dat voetbal even niet belangrijk is", vervolgt hij realistisch. "Als ik sommige virologen moet geloven, mag je al blij zijn als er dit jaar überhaupt nog wordt gevoetbald", beseft Keuning, die weet dat John Jorritsma - de burgemeester van Eindhoven - vreest dat fans alsnog bij elkaar komen rondom wedstrijden.  

"Ik begrijp de burgemeester wel. Maar ik vind het nog lastig in te schatten hoe supporters tegen die tijd zullen reageren. Stel, je club wordt kampioen, dan is het niet leuk om dat met z’n tweetjes op de bank te vieren", reageert hij. "Maar wie weet hoe de wereld er over twee maanden uitziet? Er is nog zoveel onzeker. In de maatschappij, en dus ook in het voetbal", besluit Keuning. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›