''Heb niet gezien dat iemand schreef: goed plan, moet je doen''

0
''Heb niet gezien dat iemand schreef: goed plan, moet je doen''

Het ontwerp-bestemmingsplan voor Feyenoord City heeft honderden reacties opgeleverd, vooral van de tegenstanders van het nieuwe stadion. Tegenstanders van het platform 'Stadion op Zuid' vrezen voor de toekomst van de club.

Ook vinden ze geen duidelijkheid in het plan over het risico dat Feyenoord niet meer in De Kuip mag spelen. "Er is ook geen enkele noodzaak om nu al aan de bestemming van De Kuip als voetbalstadion te komen", vertelt woordvoerder Frans Reichardt in het Algemeen Dagblad. "Laten ze eerst maar zorgen dat de financiering van het nieuwe stadion rondkomt, er een solide businesscase ligt, de plannen zijn uitgewerkt. Dan is het nog vroeg genoeg om over De Kuip te beginnen.’"

Tegenstanders van het nieuwe stadion vrezen voor de toekomst van Feyenoord en hopen daar een stokje voor te steken. Met onder meer een modelbrief wordt het eenvoudiger gemaakt om je mening te laten horen. "En ik heb niet gezien dat iemand schreef: goed plan, moet je doen", aldus Reichardt.

Bewoners van de Veranda zijn bang dat der teveel hoogbouw komt langs de Stadionweg, en dat het kruispunt waar de Stadionweg het Varkenoordse Viaduct overgaat de druk wordt. "We zijn bang dat het daar straks een puinhoop wordt, al helemaal als er ooit een brug of een tunnel aanlandt", zegt Helmich Rigter van Bewoners Belangen Veranda. "Dat kruispunt is dan totaal ongeschikt", aldus Rigter.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›