Derksen: ''Daar heeft Feyenoord zich nu ook bij aangesloten''

0
Derksen: ''Daar heeft Feyenoord zich nu ook bij aangesloten''

Analist Johan Derksen haalt uit naar de middenmoot van de Eredivisie. De 71-jarige voormalig voetballer ziet dat de clubs in de middenmoot zich verenigen en zich tegen de Nederlandse topclubs keren.

"Al die clubs in die middenmoot die waren gepikeerd, omdat Ajax wilde stoppen en PSV en AZ daarin meegingen. Die middenmoot wil natuurlijk voetballen, want die zijn maar voor één ding bang: dat FOX Sports het geld niet overmaakt", zo vertelt Derksen in gesprek met Veronica Inside.

"De middenmoot heeft zich nu verenigd en zijn nu wel solidair naar elkaar", vervolgt Derksen. "Ze keren zich nu gewoon tegen die drie grote clubs, waar Feyenoord zich ook bij aangesloten heeft. Alle geluiden die we nu horen hebben louter te maken met eigen belang."

"Er is geen enkele solidariteit en niemand maakt zich druk om de volksgezondheid. Dat roepen ze wel, maar vervolgens willen ze gewoon weer wedstrijden inplannen. Ik hoop dat die burgemeesters zich aansluiten bij die van Eindhoven, want voetbal is op dit moment helemaal niet belangrijk", aldus Derksen, die het seizoen per direct zou stoppen.

"We moeten beginnen met niet meer luisteren naar de FIFA", legt hij uit. "Moeten we naar die patjepeeërs luisteren als het over serieuze problemen gaat? Ze zijn zo corrupt als wat. De KLM mag niet meer vliegen, de Olympische Spelen zijn uitgesteld, de horeca is gesloten en ik kan niet eens meer naar de kapper. Maar de competitie moet wel uitgespeeld worden?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›