Burgemeesters tegen KNVB: ''Kan hele competitie op z'n kop zetten''

0
Burgemeesters tegen KNVB: ''Kan hele competitie op z'n kop zetten''

Paul Depla, burgemeester van Breda, acht de kans erg klein dat er nog gevoetbald gaat worden. Namens alle burgemeesters van Nederland zit Depla aan tafel bij de gesprekken met de KNVB over een eventuele herstart van de competitie. 

Namens de burgemeesters sprak hij het advies uit de competitie weg te strepen. "Wij hebben gezegd tegen de KNVB: richt je ook op het feit dat zo'n virus de hele competitie opnieuw op z’n kop kan zetten. Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is", zegt Depla in gesprek De Telegraaf. "Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar. Als ons dit dan opnieuw overkomt, kan er misschien een terugvaloptie zijn. Zorg voor flexibiliteit in de planning."

Op 21 april komt er meer duidelijkheid over het aanscherpen of versoepelen van de maatregelen. Experts van het RIVM en uit de zorg geven het kabinet advies. "Het kabinet laat zich adviseren door deze mensen, dus de kans lijkt klein dat de sportcomplexen per 28 april weer open gaan en dat er kan worden getraind", zegt Depla, die ook aangeeft dat hij wedstrijden zonder publiek ook risicovol vindt. "Dan gaan mensen naar binnensteden toe, moet je cordons rond stadions houden. Vooral als het spannend is, is het echt de vraag of dat wel minder politiecapaciteit gaat kosten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›