'Feyenoord heeft daarin bijvoorbeeld nog een wereld te winnen''

Sportmarketeer Bob van Oosterhout ziet dat Feyenoord nog een wereld te vinden heeft als het gaat om nieuwe supporters te binden aan de club. Van Oosterhout wijst naar de grote rivaal Ajax, waar ze het volgens hem een stuk beter doen qua marketing.

"Als je nu naar een wedstrijd van Ajax gaat in de Johan Cruijff Arena en je ziet wat daar gebeurt om de fan van A tot Z een geweldige middag te bezorgen, dan is dat ongekend", zo vertelt Van Oosterhout in de Voetbal International. "Dat is bij bijna alle topclubs in Europa al het geval. Het is ook in Nederland al naar een heel hoog niveau gegaan."

"Maar niet overal. Feyenoord heeft daarin bijvoorbeeld nog een wereld te winnen", zo vindt Van Oosterhout. "Dat is voor iedere marketeer een club om je vingers bij af te likken. Als er nu één supporter is die in een clubpyjama slaapt, clubenergie afsluit, clubbenzine tankt en clubyoghurt eet, dan is het wel de Feyenoorder."

Van Oosterhout vervolgt: "In het voetbal wordt straks alles op het gebied van fanbeleving en catering en dergelijk afgestemd op de fan. En toch wacht het voetbal nog een groter probleem om te tackelen. Hoe gaan ze straks de millennials aan zich binden?"

"Bovendien gaan die millennials helemaal niet mee in bijvoorbeeld de romantiek van De Kuip. Zij denken: Waarom vond mijn opa het nou zo leuk in de kou en de regen te zitten en in de rust in zo’n lange rij te moeten staan om in een vies toilet tegen een muur te urineren waardoor ze bijna te laat komen om nog een broodje worst te kunnen bestellen? Hoe gaan we mensen zó aan onze sport binden dat ze ons voortdurend interessant blijven vinden?", aldus Van Oosterhout.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand