Van Stee duidelijk: ''Dan moet de huidige stand de eindstand zijn''

0
Van Stee duidelijk: ''Dan moet de huidige stand de eindstand zijn''

Veel clubs hebben hun mening al gegeven over het wel of niet uitspelen van de eredivisie. Nu komt ook Sparta via technisch directeur Henk van Stee naar buiten met hun mening: uitspelen.

"Ik kan het moeilijk verdragen, al die clubs die nu lopen te blèren dat de competitie maar onmiddellijk afgelopen moet zijn. Waarom in godsnaam allemaal die eigen belangetjes?", aldus Van Stee in het Algemeen Dagblad. "We zitten als clubs allemaal in dezelfde ellende, trek dan ook met elkaar op! Waar is de solidariteit, vraag ik me af?”

"Niemand weet wat komen gaat met die verschrikkelijke ziekte. Het RIVM niet, de regering niet, dus ook de KNVB niet. Ik vind het volkomen logisch dat de bond nu daarom niet zegt: ‘We kappen ermee.’ Juist omdat de UEFA nadrukkelijk verzoekt de competities uit te spelen", vervolgt de technisch directeur. "Daar moeten de clubs maar begrip voor opbrengen. Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten met zijn allen?"

Wel mist hij een concreet plan van de KNVB als de competitie niet uitgespeeld kan worden. "En dat terwijl dat volgens mij helemaal niet zo ingewikkeld is”, zegt hij. "De stand is voor 85 procent duidelijk, bovenin én onderin de eredivisie. En voor de eerste divisie, waar Cambuur en De Graafschap er met kop en schouders bovenuit steken, geldt hetzelfde."

"Ik vind dat de KNVB nu zou moeten zeggen: ‘Als de competities stoppen, moet de huidige stand de eindstand zijn’. En daar de gebruikelijke promotie- en degradatieregeling op toepassen. Dat is het meest eerlijke", legt hij uit. "Wat voor mij vaststaat: de gehele competitie nietig verklaren mag nooit een optie zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›