Van Stee duidelijk: ''Dan moet de huidige stand de eindstand zijn''

Veel clubs hebben hun mening al gegeven over het wel of niet uitspelen van de eredivisie. Nu komt ook Sparta via technisch directeur Henk van Stee naar buiten met hun mening: uitspelen.

"Ik kan het moeilijk verdragen, al die clubs die nu lopen te blèren dat de competitie maar onmiddellijk afgelopen moet zijn. Waarom in godsnaam allemaal die eigen belangetjes?", aldus Van Stee in het Algemeen Dagblad. "We zitten als clubs allemaal in dezelfde ellende, trek dan ook met elkaar op! Waar is de solidariteit, vraag ik me af?”

"Niemand weet wat komen gaat met die verschrikkelijke ziekte. Het RIVM niet, de regering niet, dus ook de KNVB niet. Ik vind het volkomen logisch dat de bond nu daarom niet zegt: ‘We kappen ermee.’ Juist omdat de UEFA nadrukkelijk verzoekt de competities uit te spelen", vervolgt de technisch directeur. "Daar moeten de clubs maar begrip voor opbrengen. Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten met zijn allen?"

Wel mist hij een concreet plan van de KNVB als de competitie niet uitgespeeld kan worden. "En dat terwijl dat volgens mij helemaal niet zo ingewikkeld is”, zegt hij. "De stand is voor 85 procent duidelijk, bovenin én onderin de eredivisie. En voor de eerste divisie, waar Cambuur en De Graafschap er met kop en schouders bovenuit steken, geldt hetzelfde."

"Ik vind dat de KNVB nu zou moeten zeggen: ‘Als de competities stoppen, moet de huidige stand de eindstand zijn’. En daar de gebruikelijke promotie- en degradatieregeling op toepassen. Dat is het meest eerlijke", legt hij uit. "Wat voor mij vaststaat: de gehele competitie nietig verklaren mag nooit een optie zijn."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand