UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien

0
UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien

De UEFA is nog altijd hoopvol dat de Europese competities uitgespeeld kunnen worden. Dit blijkt uit een brief die de Europese voetbalbond heeft verstuurd naar alle nationale voetbalbonden en clubs.

Het stopzetten van de competitie kan grote gevolgen hebben, zo meldt de UEFA. Uitsluiting van de tickets voor de Europese toernooien is een serieus dreigement van de Europese voetbalbond. De brandbrief is ondertekend door UEFA-baas Aleksander Ceferin, Andrea Agnelli en Lars-Christer Olsson. Die laatste is de baas van de European Leagues, waar ook de Eredivisie bij is aangesloten.

"We zijn vol vertrouwen dat het voetbal in de komende maanden weer kan worden hervat, waarbij de openbare autoriteiten de voorwaarden bepalen. Wij vinden dat elke beslissing om nationale competities nu al stop te zetten op dit moment voorbarig en niet gerechtvaardigd is", zo schrijft de UEFA.

"Aangezien deelname aan de UEFA-competities wordt bepaald door sportieve resultaten die zijn bereikt aan het einde van een volledig gespeelde nationale competitie, kan een voorbarige beëindiging twijfels veroorzaken over het vervullen van deze voorwaarde. UEFA behoudt zich het recht voor om te beoordelen of clubs worden toegelaten tot de UEFA-competities van 2020/21, in lijn met de relevante regelgeving rond de betreffende competities", aldus de UEFA.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›