Stopzetten Eredivisie kan Feyenoord bijna twee miljoen euro kosten

0
Stopzetten Eredivisie kan Feyenoord bijna twee miljoen euro kosten

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Veel supporters vragen er niet om, maar als het seizoen per direct beëindigt zou worden, dan zouden Eredivisie-clubs terugbetaling van de seizoenskaarten moeten overwegen.

De Eredivisie-clubs gaan met elkaar in overleg om eventuele terugbetaling van de seizoenskaarten aan de supporters. Dat gebeurt enkel en alleen als de competitie niet meer wordt hervat of zonder publiek wordt uitgespeeld. Voor Feyenoord kan dat veel geld gaan kosten, want dan zouden de Rotterdammers in totaal 1.984.000 euro moeten terugbetalen aan haar fans, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De gemiddelde prijs van een seizoenskaart bij Feyenoord is 272 euro. De Rotterdammers verkochten er dit seizoen in totaal 31.000. Feyenoord moet nog vier thuiswedstrijden spelen, maar of dat nog gaat gebeuren is nog altijd onduidelijk.

Net als Feyenoord worden ook andere clubs hard getroffen. Ajax (2.391.529 euro), PSV (1.712.941 euro) en FC Twente (1.129.411 euro) zouden ook een miljoenenbedrag kwijt zijn als zij een deel van de seizoenkaarten moeten terugbetalen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›