Mastenbroek blikt terug: ''Iemand als Kalou had dat snel door''

0
Mastenbroek blikt terug: ''Iemand als Kalou had dat snel door''

Jan Mastenbroek is al 24 jaar spelersbegeleider bij Feyenoord en ontfermt zich over de jeugdige, buitenlandse talenten die bij de club komen. Mastenbroek weet inmiddels wel wat de jeugdige spelers nodig hebben als ze bij Feyenoord binnen komen.

"In eerste instantie gaat het om een woning, huisvesting, in sommige gevallen een baan voor de vriendin of misschien zelfs wel een school voor kinderen", zo begint Mastenbroek in Voetbal International. "Maar in het grotere plaatje gaat het om een vertrouwensband. Ervoor zorgen dat de jongens zich thuis voelen"

Mastenbroek weet nog goed dat toen hij begon, er nog niet veel naar begeleiding werd omgekeken. "Toen ik begon, was begeleiding een ondergeschoven kindje. Je regelde een appartementje en het was klaar. Juist in die tijd kwamen er massa’s buitenlanders naar Feyenoord, veel Afrikanen ook. Die gingen dan in een appartement vol landgenoten zitten."

"Dat trok veel zogenaamde vrienden en familieleden aan die wilden profiteren. Dat zijn randzaken die trainers niet in de gaten kunnen houden. Ik wilde geen politieagentje spelen, maar de jongens wel duidelijk maken wat het voor impact kon hebben op hun loopbaan. Iemand als Salomon Kalou had dat snel door; die had van dichtbij gezien dat zijn broer een tikkeltje té sociaal was geweest", aldus Mastenbroek.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›