Stopzetten Eredivisie kan Feyenoord bijna twee miljoen euro kosten Derksen haalt uit naar Kuyt: ''Vind het een geweldige kwal'' 'Feyenoord weet niets van bod van 15 miljoen euro van PSV voor Berghuis' Gudde legt uit: ''Daarin doen we ook niks op eigen houtje'' 'Feyenoord wil verder met twee routiniers; Tapia vertrekt transfervrij'

Coronacrisis bij Feyenoord: ''Dat scheelt tonnen aan inkomsten''

0
Coronacrisis bij Feyenoord: ''Dat scheelt tonnen aan inkomsten''

Het coronavirus raakt de voetballerij hard. Clubs kunnen geen inkomsten genereren, en het lijkt er ook niet op dat de bal snel weer gaat rollen. Voor Feyenoord is dit ook een desastreuze situatie.

"Ook bij Feyenoord grijpt de crisis fors in, nu al, maar vooral de consequenties voor de lange termijn zijn moeilijk te bepalen", begint De Bont in Voetbal International. "De vragen die leven: wordt de competitie uitgespeeld? En zo ja, met of zonder publiek. Voorbeeld. Feyenoord-Ajax in een volle of lege Kuip, scheelt de club zo tonnen aan inkomsten. Los nog daarvan, begint de nieuwe competitie wel op tijd? Feyenoord heeft nu nog geen idee wanneer de club kan beginnen met de verkoop van seizoenkaarten en pakketten voor het zakelijke segment."

"Hoe zal de animo daarvoor zijn midden in of straks vlak na de coronacrisis? Het wordt voor Feyenoord een net zo spannende tijd als voor alle andere clubs", vervolgt De Bont. "Natuurlijk hanteert de leiding in Rotterdam-Zuid een forse begroting, maar de uitgaven zijn navenant; dat wil zeggen dat ook als er geen geld binnenkomt, er veel geld wél uitgaat. Zelfs voor een grote en gezonde club als Feyenoord is dat geen half jaar vol te houden, ook al zijn de Rotterdammers de laatste jaren erin geslaagd een meer dan goede financiële huishouding te voeren", aldus De Bont.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›