''Je zou bijvoorbeeld AZ - Feyenoord nog kunnen spelen''

0
''Je zou bijvoorbeeld AZ - Feyenoord nog kunnen spelen''

Adviesbureau Hypercube heeft een computermodel ontwikkeld waarmee de competitie in minder speelrondes kan worden uitgespeeld. Op basis van prestaties en het afgewerkte programma kan een nieuwe stand worden gemaakt.

"Daarmee kan een aantal speelrondes vervallen, zonder dat de kansen van de clubs toenemen of slinken", zegt directeur Pieter Nieuwenhuis tegenover Voetbal International. "We hebben bonden inmiddels benaderd met dit model waarmee in juni de competities op een correcte manier tot een einde zouden kunnen komen."

Nieuwenhuis beseft dat de bestrijding van het coronavirus belangrijker is, maar wil toch naar de toekomst van de Eredivisie kijken. Er staan nog acht speelrondes op het programma, terwijl een aantal clubs nog een inhaalduel moet spelen. "Je zou er bijvoorbeeld aan kunnen denken om Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord nog te spelen, zodat iedereen op 26 wedstrijden staat", geeft Nieuwenhuis aan.

"Vervolgens schrap je de rondes 27 tot en met 30 en maak je een nieuwe stand. Wat dat voor clubs betekent, rekent de computer uit", vervolgt hij. "Zo wordt er onder meer rekening gehouden met het programma dat clubs hebben afgewerkt. Simpel gezegd: een club die een makkelijker programma heeft gehad krijgt een kleinere bonus dan een club die een moeilijk programma heeft gehad."

Volgens Nieuwenhuis komt er dan een eerlijke ranglijst uit, terwijl er nog om belangrijke beslissingen gespeeld kan worden. Hij doelt op de titel, Europese plekken en promotie/degradatie. "Mijn nachtmerrie is dat de huidige stand straks maar wordt gepakt omdat men het niet meer weet. Dat zou pas echt oneerlijk zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›