Hoe is het seizoen van Feyenoord tot nu toe verlopen? 

Lange tijd leek het er dit seizoen niet op dat Feyenoord serieus mee zou gaan doen voor de bovenste plaatsen. Onder trainer Jaap Stam liep het niet bepaald lekker bij de Rotterdammers en concurrenten Ajax, PSV en AZ deden het juist meer dan prima.  

Feyenoord stond na negen speelrondes op de negende plek met slechts 13 van de 27 te behalen punten. Ook daarna ging het nog niet veel beter en belandde Feyenoord zelfs in het rechterrijtje. De 4-0 nederlaag in Amsterdam tegen aartsrivaal Ajax was de druppel die de emmer deed overlopen. 

Die resultaten, en dan met name de keiharde nederlaag in Amsterdam, waren uiteindelijk de reden dat trainer Jaap Stam opstapte. De voormalig verdediger van het Nederlands elftal zag geen toekomst meer voor hem bij de Rotterdammers en hield de eer aan zichzelf. Hij stapte op en liet de Rotterdammers dus geen keuze. ‘We wilden met hem door, maar Jaap komt uit Kampen,’ zei tijdelijk technisch directeur Sjaak Troost kort na het verlies tegen Ajax. ‘Wat hij in zijn hoofd heeft, krijg je er niet uit.’ 

Dick Advocaat 
En dat betekende dat Feyenoord op zoek moest naar een nieuwe trainer en daarbij kwam de club uit de havenstad uit bij good-old Dick Advocaat. En geloof het of niet, sinds de komst van de Hagenaar verloor Feyenoord niet meer en is het inmiddels opgeklommen naar de derde plek in de Eredivisie. Mede door de inzinking van PSV en de mindere periodes van Ajax en AZ is Feyenoord opgekrabbeld van de grijze middenmoot naar de top van de ranglijst en doet de club in elk geval weer mee in de strijd om Europees voetbal en misschien zelfs wel de titel. 

Als je kijkt naar de ranglijst sinds de komt van ‘de kleine generaal’ bij Feyenoord staat de club zelfs dik bovenaan. Zelfs Ajax en AZ, die momenteel nog wel boven de Rotterdammers staan, kunnen nog niet misschien in de buurt van het team van super Dick komen. Feyenoord speelt misschien niet altijd even goed of mooi, maar er wordt wel gewonnen, en daar draait het om voor resultaattrainer Dick Advocaat. 

Niks leek Feyenoord meer te kunnen stoppen en Dick Advocaat liet de fans van de Rotterdammers zelfs weer dromen van een kampioenschap. Sommige fans dachten alweer aan een volksfeest op de Coolsingel, maar het liep (voorlopig) anders. De fans en de trainer hadden ook niet aan kunnen zien komen dat halverwege maart hun opmars gestuit zou worden door een wereldwijd virus.  

De wereld is momenteel in de ban van het Covid-19 en de Eredivisie is minimaal tot begin april uitgesteld. Het is daarom maar de vraag of het volledige programma van de competitie afgewerkt kan gaan worden en of Feyenoord dus serieus een gooi kan doen naar de titel in de komende maanden. 

Het is voorlopig dus alleen maar gissen naar de Eredivisie kansen voor de Rotterdammers. Gaat er vanaf april inderdaad weer gevoetbald worden of gaat de crisis langer duren? Het EK voetbal is inmiddels een jaar uitgesteld, waardoor er meer ruimte bestaat op de kalender om de competities af te kunnen maken. Dan zal pas blijken of Feyenoord het voor elkaar krijgt om de zes punten achterstand op Ajax en AZ nog in te halen. 
 
De vraag is echter of er in april inderdaad alweer gevoetbald gaat worden en de competitie zou volgens de laatste berichten voor eind juni afgerond moeten worden. 
 
De KNVB en UEFA zullen er alles aan doen om de Europese competities af te kunnen ronden. Er zal de komende weken meer duidelijk worden. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Fortuna Sittard
14:30
Feyenoord
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand