''Feyenoord is goed bezig met het om zeep helpen van de clubcultuur''

0
''Feyenoord is goed bezig met het om zeep helpen van de clubcultuur''

Al meer dan zeventig jaar verzorgd Stadion Sportnieuws het programmablad bij thuiswedstrijden van Feyenoord. Uitgever Ron Zijlstra is nog altijd erg gepassioneerd voor het maken van de programmaboekjes.

"Hoe wij het al zo lang volhouden? Omdat wij, ik en de anderen die eraan meewerken, niet helemaal goed bij ons hoofd zijn", begint Zijlstra in gesprek met ELF Voetbal. "Rendabel is het natuurlijk niet. Vroeger wel, voordat de mobiele telefoon er was. Je hebt natuurlijk een soort eergevoel, we zijn er emotioneel bij betrokken. Bij andere clubs is het weg. Feyenoord maakt zelf ook geen programmaboekjes meer."

"Daar hebben we wel een beetje van geprofiteerd, maar niet zoveel als ik had verwacht", vervolgt Zijlstra. "De mensen die vroeger gratis zo'n boekje meenamen, gaan er niet nu niet allemaal voor betalen. Vroeger ging je naar de platenzaak: beluisterde drie platen en kocht er een. Nu gaan kinderen naar YouTube, ze downloaden drie platen en gooien er twee weg."

Stadion Sportnieuws werkt inmiddels niet meer samen met Feyenoord. "Nu kunnen we schrijven wat we willen, zolang het maar netjes blijft. Maar ja, Feyenoord heeft toen ook de supportersvereniging opgeheven omdat Het Legioen wilden starten. Wat betreft zijn ze goed bezig met het om zeep helpen van de clubcultuur", aldus Zijlstra.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›