KNVB-voorzitter: ''Dan is wedstrijden schrappen ook een optie''

0
KNVB-voorzitter: ''Dan is wedstrijden schrappen ook een optie''

De coronacrisis houdt het voetbal in zijn greep. Vooralsnog wordt er tot en met 6 april niet gevoetbald, maar de kans is groot dat die datum vooruit wordt geschoven. Just Spee, voorzitter van de KNVB, geeft bij de NOS tekst en uitleg. 

"Wij hebben de wijsheid niet in pacht", zegt Spee bij de NOS. "We rekenen erop dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt. Dat is het enige dat we écht weten. We hebben een paar weken nodig om de spelers fit te krijgen voor de wedstrijden. Je kunt niet op 7 april beginnen. Als je dan telt blijven er heel weinig weken over om de wedstrijden uit te spelen. We hebben al besloten om de bekerfinale uit te stellen, want 19 april was te kort op 6 april, maar als we nog verder gaan schuiven wordt het krap. Die kans is heel groot."

Het uitspelen van de competitie is niet het enige probleem. "Dan loop je tegen het volgende probleem aan: 30 juni is een belangrijke datum, want daarna lopen alle contracten af. Wat moet je je dan voorstellen? Dat Hakim Ziyech op 28 juni voor Ajax speelt en op 3 juli voor Chelsea? Zo makkelijk is dat niet. We weten niet hoe dat eruit ziet."

"We hebben een aantal scenario's ontwikkeld. Het eerste scenario is dat we hem met publiek gewoon uitspelen. Het tweede scenario is dat je hem uitspeelt, maar deels zonder publiek. Als dat ook niet lukt komen we in de situatie dat we wedstrijden schrappen, maar dat moeten we wel intelligent doen. Dan verander je de regels van het spel terwijl het spel bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen. Er worden nu scenario's ontwikkeld. In Italië zeggen ze al dat ze pas in oktober weer gaan voetballen. Als dat het scenario wordt is het klaar, want wat gaan we dan doen?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›