''Juist nu komt het aan op scouting en netwerk''

0
''Juist nu komt het aan op scouting en netwerk''

Dick Advocaat dacht alles te hebben meegemaakt. Tot Corona. Nu moet zijn ploeg noodgedwongen de crisis afwachten, terwijl de ploeg in topvorm verkeerde.

"Niemand weet of Feyenoord nog een kans krijgt op een gooi naar de titel. Hoe minuscuul ook, een kans is een kans. Sinds Advocaat Jaap Stam kwam vervangen, verloor Feyenoord geen competitiewedstrijd meer en veranderde de manier waarop de club resultaten boekten ook met de tijd. Feyenoord transformeerde steeds meer van een ploeg die leunde op de verdediging en omschakeling tot een elftal dat liet zien ook gewoon goed te kunnen voetballen. Advocaat dacht juist die lijn door te trekken, tot het virus alles op z’n gat gooide", schrijft Voetbal International.

Wat nu? "Frank Arnesen hoeft niet stil te zitten, zijn werk gaat gewoon door. De technisch directeur is bezig met een inventarisatie van de selectie, scouting en jeugdopleiding, korte en lange termijn. Komende zomer lopen bij Feyenoord zeven contracten af. Het jaar erop vijf. Dat betekent dat er ruimte komt in het salarishuis, al ontbreken de miljoenen om spelers te kopen. Juist nu komt het aan op scouting en netwerk, weten waar mogelijke versterking zitten die betaalbaar zijn, potentie hebben en ook nog eens de strenge ballotage van Dick Advocaat overleven.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›