Arnesen over scouting: ''Een belangrijke slag als we daarin investeren''

Een belangrijke pijler bij het aantrekken van Frank Arnesen als technisch directeur was de scouting. Arnesen zag dat deze niet groot genoeg was en besloot in te grijpen.

''Ik zeg altijd: een slechte speler kun je een beetje beter maken, maar je kunt hem niet goed maken'', zo begint Arnesen tegenover Feyenoord. ''Ik ben bij Feyenoord direct in de scouting gedoken en heb gezien dat het schort aan mankracht. We hebben nu drie scouts, dat is weinig in vergelijking met wat ik bij eerdere clubs gewend was. Ik voel dat iedereen begrijpt dat we een slag gaan slaan als we daarin investeren. Daarom heb ik bijvoorbeeld al Bjarne Hansen gevraagd om ons te helpen. Hij is een Deense scout met wie ik al 25 jaar heb gewerkt en doet veel in Scandinavië. Ik heb graag iemand die ter plekke is, dagelijks meekrijgt wat er gebeurt, de kranten leest en naar wedstrijden kan gaan. Zo hebben we alvast iemand erbij, daar ben ik blij mee.''

''Wat voor mij belangrijk is bij het scouten van een speler, is om zoveel mogelijk risico weg te nemen'', vervolgt de technisch directeur van Feyenoord. ''Je kijkt naar techniek, tactisch inzicht, mentaliteit, blessureverleden en gedrag buiten het veld. Op die vijf punten hamer ik altijd. Techniek, tactiek en fysiek kun je met eigen ogen zien, maar zeker ook aan de hand van de statistieken. De data is dan wel altijd ondersteunend. Mentaliteit is moeilijker te meten, daarvoor moet je mensen leren kennen en zoveel mogelijk over iemand te weten moet komen. Het medische deel kan je zelf uitzoeken, al moet je daar ook de achtergronden bij weten. Hetzelfde geldt voor iemands leefstijl, daar moet je onderzoek naar doen, door mensen te bellen, maar ook door bijvoorbeeld naar iemands gedrag op social media te kijken. Ik wil weten hoe een jongen in elkaar zit, om het risico te minimaliseren'', zo besluit Arnesen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand