'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

''Was Bas Nijhuis de clown, verkleed als scheidsrechter?''

0
''Was Bas Nijhuis de clown, verkleed als scheidsrechter?''

Feyenoord won afgelopen weekend met 2-1 van Fortuna Sittard. In De Kuip kreeg Feyenoord volgens vele kenners een penalty cadeau van scheidsrechter Bas Nijhuis. Columnist Willem Vissers vindt de VAR in betrekking met de samenwerking met de scheidsrechters inmiddels een lachertje.

"De samenwerking tussen scheidsrechter en videoarbiter is onderhand lachwekkend", begint Vissers zijn column in De Volkskrant. "Als het eeuwig carnaval was, zou het een act zijn voor de ereprijs. Neem Bas Nijhuis bij Feyenoord – Fortuna Sittard. Fortuna begint onderhand te geloven in een complot van de arbitrage tegen de Limburgers.

"Was Bas Nijhuis de clown, verkleed als scheidsrechter? Die hele serie gele kaarten voor de trainers van Fortuna; zo overdreven", vervolgt Vissers. "Strafschoppen geven die geen penalty’s zijn. Kijken op het scherm van de VAR terwijl de videoarbiter zijn seintje achterwege had moeten laten, want Nijhuis maakte in eerste instantie geen duidelijke fouten. Marchanderen."

Vissers is dan wel niet tevreden met de VAR. Dat is de columnist wel met de eeuwig jonge Dick Advocaat. "De onbetwiste prins tijdens het carnavalsweekeinde was Dick Advocaat. Hij liet zijn tranen gaan, toen de Kuip zaterdag voor de aftrap rouwde om de dood van materiaalman Carlo de Leeuw. Hij weet wat vergankelijkheid is. Hij heeft al zoveel gezien en zoveel meegemaakt. Hij is dankbaar voor de tijd die hem nog is gegeven. Het zou goed zijn als Dick Advocaat tot zijn 80ste doorgaat", aldus Vissers.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›