Van der Ende furieus over VAR-keuze KNVB: ''Landstitel 40 miljoen waard''

Mario van der Ende heeft geen goed woord over voor de beslissing van de KNVB om Clay Ruperti en Rob Dieperink als VAR aan te stellen voor de topduels Ajax - AZ en PSV - Feyenoord. Volgens de voormalig arbiter draait de bond de videoscheidsrechter hiermee 'eigenhandig de nek om'. 

"De landstitel is dit seizoen veertig miljoen euro waard. Waarom zitten Björn Kuipers en Danny Makkelie niet achter die schermen als je besluit om Serdar Gözübüyük en Dennis Higler als scheidsrechter aan te stellen?", haalt Van der Ende uit in De Telegraaf. "Ruperti floot dit seizoen twee Eredivisie-duels, maar ook nog Katwijk-Noordwijk in de Tweede Divisie…"

Van der Ende vindt dat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond de geloofwaardigheid van de KNVB en het arbiterkorps op het spel zet met deze keuze. "Na een weekeinde met een storm van kritiek op de scheidsrechters én de video-arbitrage had hij voor meer ervaring moeten kiezen. Makkelie is door de FIFA en UEFA al ingezet op grote toernooien, maar moet in de beslissende fase van de Eredivisie Ruperti en Dieperink voor laten gaan, terwijl de belangen groter zijn dan ooit. En waarom is Kuipers dit seizoen nog geen enkele keer als VAR ingezet?", vervolgt hij.

De aanstellingen van Ruperti en Dieperink zijn dan ook onbegrijpelijk, stelt Van der Ende. "Je hebt ook met de uitstraling van het Nederlandse voetbal te maken. Die is op zo'n Super Zondag, in zo'n belangrijke fase van de Eredivisie, toch ook gebaat bij VAR-inzet van Kuipers en Makkelie. Voor de geloofwaardigheid had de KNVB hier anders mee moeten omgaan. Dieperink floot drie duels in de Eredivisie en vijf in de Keuken Kampioen Divisie", besluit hij furieus. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand