'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

Van der Ende furieus over VAR-keuze KNVB: ''Landstitel 40 miljoen waard''

0
Van der Ende furieus over VAR-keuze KNVB: ''Landstitel 40 miljoen waard''

Mario van der Ende heeft geen goed woord over voor de beslissing van de KNVB om Clay Ruperti en Rob Dieperink als VAR aan te stellen voor de topduels Ajax - AZ en PSV - Feyenoord. Volgens de voormalig arbiter draait de bond de videoscheidsrechter hiermee 'eigenhandig de nek om'. 

"De landstitel is dit seizoen veertig miljoen euro waard. Waarom zitten Björn Kuipers en Danny Makkelie niet achter die schermen als je besluit om Serdar Gözübüyük en Dennis Higler als scheidsrechter aan te stellen?", haalt Van der Ende uit in De Telegraaf. "Ruperti floot dit seizoen twee Eredivisie-duels, maar ook nog Katwijk-Noordwijk in de Tweede Divisie…"

Van der Ende vindt dat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond de geloofwaardigheid van de KNVB en het arbiterkorps op het spel zet met deze keuze. "Na een weekeinde met een storm van kritiek op de scheidsrechters én de video-arbitrage had hij voor meer ervaring moeten kiezen. Makkelie is door de FIFA en UEFA al ingezet op grote toernooien, maar moet in de beslissende fase van de Eredivisie Ruperti en Dieperink voor laten gaan, terwijl de belangen groter zijn dan ooit. En waarom is Kuipers dit seizoen nog geen enkele keer als VAR ingezet?", vervolgt hij.

De aanstellingen van Ruperti en Dieperink zijn dan ook onbegrijpelijk, stelt Van der Ende. "Je hebt ook met de uitstraling van het Nederlandse voetbal te maken. Die is op zo'n Super Zondag, in zo'n belangrijke fase van de Eredivisie, toch ook gebaat bij VAR-inzet van Kuipers en Makkelie. Voor de geloofwaardigheid had de KNVB hier anders mee moeten omgaan. Dieperink floot drie duels in de Eredivisie en vijf in de Keuken Kampioen Divisie", besluit hij furieus. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›