'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

KNVB ziet fout in: ''Penalty was niet op zijn plaats''

0
KNVB ziet fout in: ''Penalty was niet op zijn plaats''

Feyenoord kreeg afgelopen weekend een heel erg goedkope penalty van scheidsrechter Bas Nijhuis, nadat Sander van der Eijk hem naar het videoscherm liet komen. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond weet dat er genoeg te bespreken is.

"We hebben inmiddels met elkaar gesproken en dit is geen strafschop", doelt Van Egmond in gesprek met FOX Sports op de overtreding op Robert Bozenik. "De VAR ziet het in de rug lopen en een duw, denkt aan een overtreding en neemt Bas daarin mee. Maar wij zijn van mening dat dit gewoon een botsing was. Een strafschop was hier niet op zijn plaats."

Volgens de baas van de scheidsrechters heeft het te maken met de atmosfeer in Zeist. "Dat is de setting waarin hij zit. De VAR heeft geen geluid, hij kijkt alleen naar de beelden, en hij zag dat de speler omver werd gelopen. Hij vormde gelijk een mening en kwam daar niet meer uit. Hoe vaker je naar een beeld kijkt vanuit een bepaalde invalshoek, hoe meer je bevestigd wordt in wat je meent te zien. Daar hebben we af en toe last van en dat zie je in dit geval goed terug."

De penalty van Feyenoord vond Van Egmond 'gewoon' terecht. "Hier zit de doelman (Justin Bijlow, red.) gewoon mis en hij raakt de speler in zijn gezicht. Dit is gewoon een strafschop. Bas had het liever zelf gezien, maar gelukkig grijpt Van der Eijk hier opnieuw in en dit keer wel terecht. We hebben het komende woensdag bij de nabespreking druk", aldus Van Egmond.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›