'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

Derksen kraakt Vrienden van Feyenoord: ''Patsers die uit zijn op macht''

0
Derksen kraakt Vrienden van Feyenoord: ''Patsers die uit zijn op macht''

Johan Derksen heeft veel kritiek op de Vrienden van Feyenoord. De groep vermogende investeerders redde Feyenoord jaren geleden van een financiële ondergang. Ze hebben nog altijd een (grote) vinger in de pap bij de Rotterdamse club.

"De Vrienden van Feyenoord hebben Feyenoord ooit gered in de tijd van Eric Gudde", spreek Derksen de feiten in Veronica Inside. "Gudde kreeg daar de credits voor, maar had weinig aandeel in die redding. Die Vrienden zitten er voor 27 miljoen euro en willen dat graag zo laten. Want ze krijgen rente en plekken in De Kuip daarvoor."

"Ze willen die aandelen niet aflossen, Feyenoord wel. Feyenoord heeft mensen klaarstaan die voor meer geld aandelen willen kopen. Dat zijn niet die Amerikanen. De Vrienden hebben nu de smaak te pakken, maar als zij die aandelen verkopen zijn zij hun macht kwijt."

De Vrienden van Feyenoord hebben een heel sterke positie, legt Derksen uit: "Omdat zij Mark Koevermans daar hebben neergezet. Hij is de sprekende pop van hen. Dan krijg je het probleem dat zij niet willen dat Feyenoord winst maakt. Anders komt er geld vrij zodat de club de aandelen kan aflossen. Er ligt ook een bod van achttien miljoen voor Marcos Senesi."

"Het zijn geen echte vrienden", zegt Derksen. "Want als het echte vrienden waren hadden ze gezegd: betaal ons maar af. Dan kan Feyenoord weer beleid gaan voeren. Het blijken patsers die uit zijn op macht. De club is gegijzeld door mannen uit de haven, dat is een groot probleem."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›