'Topclub Italië heeft interesse in Karsdorp; transfersom 4 miljoen' Diks openhartig: ''Ik heb een hele lastige periode gehad'' Driessen haalt uit naar Koevermans: ''Dat vond ik wel heel laag'' 'Feyenoord kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien

Van de Ende snapt niets van beslissing VAR: ''Onnavolgbaar''

0
Van de Ende snapt niets van beslissing VAR: ''Onnavolgbaar''

Feyenoord wist afgelopen weekend in De Kuip met 2-1 te winnen van Fortuna Sittard. Wat nog veel discussie opleverde, was de penalty die Feyenoord ontving na een overtreding op Bozenik. Oud-arbiter Mario Van der Ende vind het een absolute misser van de VAR.

Volgens Van der Ende is het de fout van de VAR dat Nijhuis niet kwam kijken. "Bas weet uit ervaring dat de VAR het meestal bij het rechte eind heeft en hij besloot daar in mee te gaan", verklaart Van Egmond de misser bij de NOS. "Ik snap helemaal niet dat Nijhuis dan na afloop roept dat er gesproken moet worden. Hij had de beelden voor zich en ziet toch ook dat het geen strafschop is? Onnavolgbaar."

Van der Ende pleit voor een andere rol voor de VAR. "Er is vorig jaar afgesproken dat de VAR ondersteunend moet zijn in plaats van corrigerend. Dat moet andersom, de VAR moet leidend zijn. En misschien ook oproepbaar voor de teams; die weten soms beter wat er echt gebeurt op het veld. We willen dat de VAR ook op het veld actief is. Er moeten daar niet een stel gepensioneerden zitten", aldus Van der Ende.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!