'Topclub Italië heeft interesse in Karsdorp; transfersom 4 miljoen' Diks openhartig: ''Ik heb een hele lastige periode gehad'' Driessen haalt uit naar Koevermans: ''Dat vond ik wel heel laag'' 'Feyenoord kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien

Kritiek op Bozenik: ''Zodra je hem ballen geeft, dan is het minder''

0
Kritiek op Bozenik: ''Zodra je hem ballen geeft, dan is het minder''

Robert Bozenik werd gisteren tijdens NOS Studio Voetbal nog even besproken. De Feyenoord-aanvaller wist afgelopen zaterdag opnieuw te scoren en loodste zijn ploeg naar een overwinning tegen Fortuna Sittard (2-1).

Theo Janssen begint: "Het was geen hoogstaande wedstrijd in ieder geval. Het was van beide kanten een hele matige wedstrijd. Fortuna voetbalde bij vlagen nog wel redelijk, maar Feyenoord was erg slordig. De belangrijke spelers waren onzichtbaar. Fer was heel matig, Karsdorp speelde een hele matige wedstrijd, net zoals heel Feyenoord eigenlijk."

"In de zestien is Boženík heel betrokken. Hij komt naar de eerste paal en is veel met de verdedigers bezig. Maar zodra je hem ballen geeft en met hem wil voetballen als een soort aanspeelpunt, dan is het minder", gaat Janssen verder. "Hij is geen aanspeelpunt. Hij staat in de zestien eigenlijk altijd op de goede plek. Boženík maakte een echte spitsengoal, anticipeert goed, maar bij Feyenoord verwacht je wel een spits die aan de bal ook iets kan en daar vond ik hem niet sterk in."

Tafelgast Peter Hyballa is positiever over de spits. "Ik vind het een hele interessante spits. Hij is geen voetballende nummer negen, maar een echte afmaker. Hij kruipt weg uit de rug van de tegenstander en staat altijd op de goede plek. Een soort type Thomas Muller. Het is natuurlijk ook een aankoop voor de toekomst."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!