Van der Heijden over De Leeuw: ''Hij wilde soms wel een half uur spelen''

0
Van der Heijden over De Leeuw: ''Hij wilde soms wel een half uur spelen''

Jan-Arie van der Heijden had donderdagavond een heel mooi moment. De verdediger mocht eindelijk weer eens spelen bij de hoofdmacht van Feyenoord en bekerde verder met Feyenoord.

"Vandaag was voetbal niet het belangrijkste. We kwamen hier maar voor één ding: we wilden Carlo eren met een overwinning. Dat is gelukt. Hoe maakt niet uit. Ik denk dat het meer zegt hoe we hem na de wedstrijd met z'n allen geëerd hebben. Ik hoop dat we voor zijn familie, ook al is het maar één procent, een beetje het verdriet hebben kunnen doen verminderen", zegt Van der Heijden in gesprek met FOX Sports.

"De trainer wilde na de bespreking nog even zeggen waar het om ging, maar het was wel duidelijk aan de manier waarop hij het bracht. Voor de wedstrijd hebben we met z'n allen in een kring gestaan. Leroy Fer nam het woord. Die kon het wel zeggen. Ik denk dat het extra hulp heeft gebracht om deze wedstrijd te winnen."

Hoewel ze de halve finale bereikten, was het muisstil in de kleedkamer van de Rotterdammers. "Iedereen was emotioneel. Carlo is echt een gouden gozer en iedereen mag hem enorm. Het gemis is heel groot, ondanks dat je het nog niet beseft."

De verdediger behoudt mooie herinneringen aan De Leeuw. "Na een wedstrijd, vooral in het kampioensjaar, als we 3, 4-0 voor stonden in de rust. Dan zei hij: 'Ik ben m'n schoenen vergeten, anders zou ik het laatste half uur nog even meespelen. Dan moesten we altijd lachen. Dat zijn van die momenten die je nooit meer vergeet. Iedereen mocht hem enorm en ik ben blij dat we deze overwinning aan hem op kunnen dragen", aldus Van der Heijden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›