'Verschrikkelijk nieuws' voor Advocaat: ''Maar we moeten voetballen''

0
'Verschrikkelijk nieuws' voor Advocaat: ''Maar we moeten voetballen''

Feyenoord kreeg vandaag te maken met het overlijden van Carlo de Leeuw. Toch moest bij trainer Dick Advocaat de knop snel om, want de Rotterdammers spelen in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen SC Heerenveen.

"We kunnen onszelf helemaal niet afvragen of we willen spelen, we moeten voetballen", reageert Advcoaat tegenover FOX Sports. "Vanochtend was het heel stil. De jongens hebben ontzettend veel met hem meegemaakt. Het is verschrikkelijk nieuws. Ik probeerde het vanaf vanmiddag was losser te maken, dat we weten waar het om gaat. Twee wedstrijden tot de finale. Maar het klinkt allemaal heel vreemd."

Advocaat heeft tegen SC Heerenveen ervoor gekozen om Oguzhan Özyakup op de bank te zetten. "Als je vijftien wedstrijden hebt gespeeld, waarvan veertien niet verloren, dan kun je niet zeggen dat die jongens het slecht gedaan hebben", doelt Advocaat op Jens Toornsta en Orkun Kökcü.

"Dan is er voor mij op dit moment geen reden om iets te veranderen. Özyakup is een geweldige jongen. Maar ik heb van tevoren tegen hem gezegd dat hij ook moet knokken voor zijn positie, ondanks zijn reputatie. Dat is het leven van een voetballer", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›