''Als iedereen zoals De Leeuw zou zijn, dan zou er geen oorlog zijn''

0
''Als iedereen zoals De Leeuw zou zijn, dan zou er geen oorlog zijn''

Vandaag overleed Carlo de Leeuw en dat is een groot verlies voor de voetbalwereld. Volgens verschillende echte Feyenoorders had De Leeuw een geweldige persoonlijkheid en voetbalkwaliteiten.

André Hoekstra keek altijd op tegen de goede voetballer. "Hij kon heel goed voetballen. Zijn techniek was heel goed en hij had een goede voorzet", zegt Hoekstra, die altijd een lichting onder hem speelde, in gesprek met RTV Rijnmond.

"Onze band was prima. Hij was een fijne collega: een echte voetbalvriend", zegt Graafland. "Hij woonde in Valkenswaard en moest dan om half 7 weg om naar Feyenoord te gaan. Dan vertelde De Leeuw dat de buren met hun wijsvingers naar het hoofd wezen. De Leeuw klaagde dan dat hij vroeg van huis moest en laat weer thuis kwam."

"Als mens was er in mijn optiek geen betere. Als heel de wereld zoals De Leeuw zou zijn, dan zou er geen oorlog zijn", zegt Mario Been, die ook onder de indruk was van zijn kwaliteiten. "De Leeuw was een mooie voetballer. Ik ging graag naar hem kijken, ook al was hij ouder."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›