Van Wolfswinkel over toekomst: ''Wellicht is dat wel hier''

0
Van Wolfswinkel over toekomst: ''Wellicht is dat wel hier''

Ricky van Wolfswinkel lijkt weer helemaal terug te komen uit een zware tijd. Vorig jaar, in augustus, werd een hersenaandoening geconstateerd bij de aanvaller. Uiteindelijk hield dat hem een half jaar aan de kant.

Deze week trainde hij weer mee met FC Basel. "De laatste tijd is eigenlijk super verlopen", zegt Van Wolfswinkel in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb al een hele tijd volle bak mee kunnen trainen met het team, los van de (kop)duels. Conditioneel sta ik er daardoor heel goed voor en ik ben gelijk weer helemaal beschikbaar. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft heb ik ook helemaal mee kunnen doen. Dan vliegt de tijd voorbij."

Van Wolfswinkel gaat verder: "Ik kan weer vrijuit spelen. De laatste weken voordat het licht op groen ging, heb ik getraind met een helm. Dat is volgens de dokters nu totaal niet meer nodig. Ze zeggen: vergeet wat je hebt en ga weer lekker voetballen. Een betere boodschap kan je niet krijgen."

Door het kwetsuur van Van Wolfswinkel ketste ook een transfer naar Feyenoord af. Komende zomer is de spits transfervrij op te pikken uit Basel. "Maar dat is het laatste waar ik me de laatste tijd druk om heb gemaakt. Dat komt altijd goed. Of het hier is, of ergens anders. Wellicht ligt mijn toekomst voorlopig bij FC Basel. Maar fit worden, daar lag natuurlijk mijn focus." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›