''Ik vind zeven punten achterstand op Ajax nog altijd heel veel'' AD: 'Keeperscoördinator Moens per direct weg bij Feyenoord' Advocaat wijst vervanger aan voor de linksbuitenpositie bij Feyenoord 'Dilemma' voor Feyenoord: ''Zou Özyakup daar wel graag willen zien'' Nelom: ''Dat is een van de lessen die ik bij Feyenoord geleerd heb''

Kritiek op jongeling: ''Hij is ook geen beoogde basisspeler''

( 0 reacties)
Kritiek op jongeling: ''Hij is ook geen beoogde basisspeler''

Feyenoord lijkt steeds beter te voetballen onder Dick Advocaat. Volgens RTV Rijnmond-journalisten Frank Stout en Dennis van Eersel is Lutsharel Geertruida een van de zwakste schakel. 

Ze plaatsten daar gelijk een kanttekening bij. "Bij Geertruida is namelijk wel een stijgende lijn te ontdekken is. Zeker in aanvallende zin, waarin hij steeds vaker in het stuk voorkomt", vertelt Feyenoord-watcher Van Eersel. "Een paar keer zet hij goed hoog druk, waar zelfs een doelpunt uitkwam. Defensief blijft het dat hij iets te vaak op afstand staat te dekken, maar ook daar zie ik wat verbetering in komen. Misschien nog niet goed genoeg."

Sinclair Bischop heeft dezelfde mening als zijn collega's. "Er komen veel tegendoelpunten vanaf zijn kant. Dat was ook ook tijdens het trainingskamp in de wedstrijd tegen Dortmund en nu ook weer ging het daar eigenlijk mis bij Geertruida. Hij is eigenlijk ook geen beoogde basisspeler. Als Karsdorp straks fit is, zal hij er weer staan."

"Je ziet het ook aan Malacia. Vergeet niet dat die jongens te weinig hebben gespeeld de laatste jaren. Vorig jaar zat Geertruida er ook al bij en speelde hij nauwelijks. Nu speelt hij dan, maar het duurt even voor je dan je ritme hebt. Ik zie echt wel een stijgende lijn. De vraag is alleen of dat goed genoeg is om een vaste basisspeler te worden bij Feyenoord."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›