Stam blikt terug: ''Ik moet misschien soms harder zijn''

0
Stam blikt terug: ''Ik moet misschien soms harder zijn''

Jaap Stam besloot om ontslag te nemen en onder Dick Advocaat heeft Feyenoord de weg naar boven weer ingezet. Stam erkent dat hij druk bezig was met de Rotterdamse club.

"Als je aan het werk bent, ben je er dag en nacht mee bezig. En als het niet gaat zoals je wil, ben je er nog meer mee bezig. In Rotterdam gaat de laptop open, ga je beelden bekijken, trainingen voorbereiden. En als je thuis bent, denk je er nog aan als je op de bank zit. Dat is logisch bij zo'n club en inherent aan het spelletje", zegt een realistische Stam tegenover NOS.

De ellende begon al voor het seizoen toen Jan de Jong en Martin van Geel vertrokken. "Daar schrik je van. Ik heb daar toen wel over nagedacht. Je moet bij jezelf te rade gaan: wat gaan we zelf doen? Maar ik wilde toch de kans aangrijpen en kijken hoe het zou verlopen. Er zijn veel groeperingen en mensen die invloed willen. Maar dat is natuurlijk bij veel clubs zo. Groepjes en mensen die belangrijk willen zijn, lijntjes van binnenuit naar buiten. Noem maar op."

"Uiteindelijk ben ik wel heel reëel. Ik kan wel zeggen: ik blijf en ga het helemaal anders doen en we gaan op een heel andere manier voetballen, maar zo ben ik niet. Dan ben ik mezelf niet meer", vervolgt Stam, die wel aan zichzelf moet werken. "Ik denk dat ik soms harder moet zijn naar spelers toe. Ik ben iemand die best wel open is naar iedereen, iedereen de mond gunt en openstaat voor discussie en andere meningen. Maar soms moet je misschien zeggen: doe het zo! Bam, klaar! En als het niet lukt, ga je eruit en wegwezen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›