Feyenoord stelt financieel directeur aan: ''Grote stappen zetten'' OFFICIEEL | Arnesen naar Feyenoord: ''Blik op het cv zegt genoeg'' Koeman waarschuwt spelers richting EK: ''Het wordt een strijd'' KNVB maakt arbiter voor duel tussen FC Groningen en Feyenoord bekend 'Alavés wil af van Guidetti, Feyenoord weet afkoopprijs'

Coëfficiënten: Nederland loopt uit op achtervolgers, maar niet in op België

( 0 reacties)
Coëfficiënten: Nederland loopt uit op achtervolgers, maar niet in op België

Nederland beleefde een wisselvallige week in Europa. AZ wist te winnen, Feyenoord en Ajax speelden gelijk en PSV bleef achter zonder punten. De matige resultaten hebben geen negatieve invloed op de coëfficiëntenlijst.

AZ zorgde voor 2 punten met de overwinning. Die werd gedeeld door het aantal clubs dat dit seizoen Europees actief is geweest voor Nederland. Er blijft dus 0,4 punten over. De gelijke spelen van Ajax en Feyenoord leverden samen ook 0,4 punten op. De eredivisieclubs zijn niet ingelopen op België, maar wel uitgelopen op de achtervolgers. 

Oekraïne is de eerste achtervolger voor Nederland. Het land verzamelde 0,6 punten deze week. Turkije pakte slechts 0,4 punten en daardoor worden die ploegen nog verder op achterstand gezet. De ploegen kunnen dus nog meer naar boven kijken op de Europese ranglijst, maar daar is te zien dat het gat met België niet kleiner of groter is geworden. De Belgen pakten namelijk ook 0,4 punten en daardoor blijft het gat 2,15 punten tussen de buurlanden. 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›