Stam legt uit: ''Dat gebeurde niet, dan houdt het op''

0
Stam legt uit: ''Dat gebeurde niet, dan houdt het op''

Jaap Stam heeft op de dag van het Europa League-duel met Young Boys uitspraken gedaan over zijn vertrek bij Feyenoord. De oefenmeester erkent dat de directie hem graag wilden behouden, maar dat hij zelf het besluit heeft genomen.

"Ik heb een bepaalde visie. Daar ben ik continu mee bezig. Maar als je dan ziet dat dat moeilijk gaat, of eigenlijk helemaal niet lukt, dan houdt het voor mij vaak wel op", legt Stam uit in gesprek met VTBL. "Een dag na Ajax heb ik het besluit genomen. Kijk, een club heeft visie nodig. Van de jongste jeugd tot de top van een club moet dezelfde visie worden uitgestraald. Dat gebeurde niet."

"Feyenoord wilde me niet kwijt. Dat waardeerde ik zeker, omdat ook technisch directeur Sjaak Troost en president-commissaris Toon van Bodegom er echt iets van wilden maken, ondanks de groepjes en groeperingen binnen de club. Maar je gaat voor jezelf dingen afwegen: wat kun je er aan doen en wat is er mogelijk op korte termijn. Ik bleef wel bij mijn standpunt."

Na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax werden de spelers opgewacht door Feyenoord-fans, dat heeft niet meegespeeld"We weten allemaal hoe supporters zijn. Kortzichtig. Dat begrijp ik aan de ene kant best wel. Maar aan de andere kant geven ze je geen tijd. Dan kunnen ze niet accepteren in welke situatie de club zich bevindt. Dat is jammer. Ook voor spelers."

Stam gaat ook in op de uitspraken die Jan-Arie van der Heijden deed na het vertrek van de oefenmeester. "Dat Jan-Arie zei dat ik zelf geen besluiten nam, klopt ook niet. Dan zou ik mijn eigen filosofie verloochenen. Ik heb het me afgevraagd hoor: waren wij als staf duidelijk genoeg? Die vraag is echt regelmatig door mijn hoofd geschoten. Maar duidelijk waren we zeker", besluit Stam.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›